Jokaiseen sisätilaan tarvitaan oikeanlainen toimiva sisustussuunnitelma ja niin on myös erilaisten pelihallien suunnittelu. Jotta pelikokemuksesta voidaan saada miellyttävä ja koukuttava kokemus kolikkopelien pelaajille, on kiinnitettävä huomiota niin pelihalliin, jossa pelikoneet sijaitsevat, kuin pelien graafiseen suunnitteluun ja mielenkiintoiseen ulkonäköön.

Millainen on toimiva pelisali?

Ihanteellisessa pelitilanteessa pelaaja voi keskittyä ilman häiriöitä kyseisen pelin pelaamiseen niin, että mikään ei häiritse hänen pelikokemustaan. Tarvitaan sopivassa määrin yksityisyyttä, jotta pelisalissa olevat henkilöt eivät häiritse keskittymistä pelin aikana. Silloin jokainen pelikone on hyvä sijoittaa niin, että ne ovat jokainen joko omassa pienessä syvennyksessä tai jos pelikoneita on useita, niiden välissä on ainakin pieni sermi joka erottaa pelin toisesta ja eristää toisten pelien ääntä.

Pelisaleihin ja pelihalleihin sopivia sisustusmateriaaleja ovat ne, jotka eristävät ja pysäyttävät äänen mahdollisimman tehokkaasti, sillä jokainen pelikone luo jonkin verran ääntä pelikokemuksen vahvistamiseksi pelin edetessä. Jos koneissa on käytössä raha ja kolikot, myös niiden tippuminen raha-automaattien kolikkotaskuihin tuo lisää ääntä joka voi häiritä toisia pelaajia samalla, kun toisille se voi luoda paineita menestyä ja voittaa nopeammin.

Pelikoneissa on äänet erikseen taustaäänelle, jokaiselle tapahtumalle, kuten voittamisen ja häviämisen merkkiä osoittava ääni, joten esimerkiksi kokolattiamattoa on hyvä vaimentamaan peleistä lähtevää ääntä. Mahdollisuuksien mukaan myös kattokorkeutta madaltamalla voidaan saada ääntä hallittua hieman ja erillisten ääntenvaimenninten lisäämisellä kattoon voi olla suuri merkitys. Siten jokainen pelaaja voi mahdollisimman hyvin keskittyä pelaamiseen omalla pelikoneellaan.

Oleellista on myös kiinnittää huomiota mukavuuteen, jolloin pelaajilla olisi mahdollisuus sekä istua tai seistä. Peliautomaatit ovat usein korkeita, jolloin seisominen on helpompaa, mutta erillisiin pelihalleihin on hyvä varata mukavia korkeita istuimia, joita voidaan käyttää asiakkaiden niin halutessa. Pelitilan ei tule olla liian valoisa ja suoria katosta heijastavia tulee välttää, etteivät niiden heijastukset häiritse pelaamiskokemusta.

Pelikoneiden värikkään graafisen maailman tulee koukuttaa mukaan pelien maailmaan

Pelihallia tärkeämpää pelin mielenkiinnon ylläpitämiseksi on ennen kaikkea itse peli, jolloin sen mielenkiintoinen, toimiva graafinen suunnittelu saa aikaan addiktoivan tunnelman. Pelikoneiden mahdollisten hahmojen tulee olla sympaattisia ja mieleenpainuvia sekä miellyttäviä samalla kun objektit ja hahmot tulee olla helposti havaittavissa niin, että pelin eteneminen on helppoa ja joutuisaa. Pelimaailman tulee olla mielenkiintoinen ja visuaalisesti miellyttävä, jotta pelikokemuksesta saadaan häkellyttävä ja mielekäs.